web analytics

Katari do të ofrojë arsim cilësor për 1 milion vajza në mbarë botën

 

 

Emiri i Katarit Sheikun Tamim bin Hamad al-Thani: Arsim cilësor për 1 milion vajza në mbarë botën

 

Image result for Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani kız cocuklarla

 

Emiri i Katarit Sheikun Tamim bin Hamad al-Thani në Asamblenë e Përgjithshme të Këshillit të Sigurisë së OKB-së në Nju-Jork, me ftesë të Kryeministrit të Kanadasë, Justin Trudeau, mbajti një fjalim në ‘tryezën e rrumbullakët’, të “Dialogut të Liderëve” ku deklaroi se shteti i Katarit në vitin 2021, do të sigurojë mundësinë e arsimit për 1 milion fëmijë vajza në mbarë botën.

Nga liderit e pranishëm në mbledhje çështje e rëndësishme e diskutimit ishte arsimimi cilësor i vajzave dhe grave në kushte konflikti e brshtësie të vendeve të ndryshme.

Emir Tamim theksoi se edhe më pare shteti i Katarit me realizimin e projetit “Arsimo një fëmijë’’ ju është dhënë mundësi e arsimimit cilësor të 10 milion fëmijëve dhe në vitin 2021 do të arsimohen 1 milion vajza nga çdo vend i botës.

Sonsöz.com

 
 
 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

 
 

Leave a Comment