web analytics

Veshjet e grave shqiptare: Koleksioni i Albert Kahn, Shqipëria me ngjyra, 1913

 

Këto janë disa nga fotografitë nga koleksioni i filantropistit francez Albert Kan të realizuara në vitin 1913, në disa prej qyteteve të Shqipërisë dhe Kosovës të cilat janë përzgjedhur dhe publikuar për herë të parë në profilin e faqes ‘’Fotografitë që kanë bërë historinë’’.  Në këto fotografi shihet një model tradicional i veshjes së gruas shqiptare, shami dhe fustane të gjatë.

 

Fotografia e Fotografitë që kanë bërë historinë.

 

Shkodra,21 tetor 1913

 

Fotografia e Fotografitë që kanë bërë historinë.

Shkodra,21 tetor 1913

 

Fotografia e Fotografitë që kanë bërë historinë.

 

Shkodra, 21 tetor 1913

Fotografia e Fotografitë që kanë bërë historinë.

Shkodra,21 tetor 1913

Fotografia e Fotografitë që kanë bërë historinë.

Prizren, 9 maj 1913

Fotografia e Fotografitë që kanë bërë historinë.

Prizren, 8 maj 1913

Fotografia e Fotografitë që kanë bërë historinë.

Prishtina, 4 maj 1913

 

 
 
 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

 
 

Leave a Comment